Ett fristående, borgerligt och liberalt oppositionsparti

Vi i Centerpartiet har arbetat konstruktivt för att hitta lösningar i en svår politisk situation, när andra partiet ställer till oreda. Nu ser vi återigen till att Sverige får en regering på plats.

Det behövs en regering för att styra landet och Centerpartiet har nu varit med och sett till att en sådan finns fram till valet 2022. Samtidigt är vi med och ser till att viktiga reformer för landsbygden, äganderätten och jobben genomförs. Vi har suttit med vid förhandlingsbordet när strandskyddet reformeras, äganderätten i skogen stärks och jobben blir fler. Det är Centerpolitik på riktigt!

Det är viktigt för oss i Centerpartiet att politiken varken kantrar till höger eller vänster. Den turbulens som varit sedan i somras visar effekterna av att ge ytterkanterna makt över hur landet styrs. Genom vårt agerande i såväl statsministeromröstning som budgetomröstning står vi fast vid vad vi lovat. Centerpartiet har vare sig förhandlat med Vänsterpartiet eller med Sverigedemokraterna. Det ansvaret får bäras av andra partier. Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet valde alla att samarbete med Sverigedemokraterna i samband med misstroendeomröstningen. M och KD har nu återigen valt att samarbeta med SD i budgetarbetet och Liberalerna är beredda att ingå i ett samarbete där SD är regeringsunderlag. Centerpartiet är det parti som konsekvent arbetar emot att ge SD makt.

Centerpartiet kommer fortsätta att vara konstruktivt och samarbeta i många frågor. Men vi kommer inte att ha något organiserat samarbete med regeringspartierna. Vi är ett fristående, borgerligt och liberalt oppositionsparti som kommer gå till val nästa år som ett självständigt alternativ.

Leif Sandberg,
Distriktsordförande Centerpartiet i Skåne

Jonny Cato,
Riksdagsledamot, Skåne läns västra

Kristina Yngwe,
Riksdagsledamot, Skåne läns södra

Niels Paarup-Petersen,
Riksdagsledamot, Malmö

Sofia Nilsson,
Riksdagsledamot, Skåne läns norra och östra