Karlsborg
Centerpartiet lokalt
  • / Kandidater

Kandidater

1. Catarina Davidsson

1. Catarina Davidson mobil: 070-6251510 catarina.davidsson@karlsborg.se

Jag är första kvinnliga oppositionsrådet i Karlsborg och jag är 45 år gammal.Jag bor i Granvik sedan 11 år med min man Fredrik och mina 2 tonårsbarn.Mitt stora intresse förutom politiken är min hund Mackmyra. Vi jagar, tävlar agility och förhoppningen är att vi även ska komma ut på lydnadstävlingar så småningom, hon är mitt andhål och energiknippe.I mitt yrkesliv så har jag jobbat mycket med människor. I början av mitt arbetsliv jobbade jag inom kriminalvården och senare har jag jobbat inom Arbetsförmedlingen och nu sköter jag skolskjutsen i Tibro delat med mitt politiska uppdrag i Karlsborg. Jag är en känslomänniska med mycket åsikter och har aldrig varit rädd för att ta en diskussion eller stått upp för orättvisor, jag vill se lösningar på problemen inte bara problemen. Som Kommunalrådskandidat så vill jag se utvecklig i Karlsborg och då inte bara på tjänstemannanivå utan jag vill att invånarna i Karlsborg ska känna att vi politiker ser ljust på framtiden och våra ambitioner är att föra Karlsborg FRAMÅT! Framåt för de som lever och verkar i vår kommun, de som går i skolan eller blir äldre i Karlsborg. Jag tror på Karlsborg och på ett nytt ledarskap!

2. Kjell Sjölund

2. Kjell Sjölund mobil: 070 - 594 49 71 kjell.sjolund@karlsborg.se

Ordförande i Karlsborgs Centerkrets. Bor i Vikaskogarna.Bakgrund som lärare, rektor, kommunalråd,oppositionsråd och Barn- och Elevhälsochef. Ledamot i KF, KS och KSAU.Är aktiv i politiken för att jag tror på demokratin och att det går att påverka utvecklingen med ett politiskt engagemang. Har varit engagerad i Centerpartiet i många år därför att det är det enda parti som har en trovärdig politik i de frågor som jag brinner mest för, miljö,landsbygdsutveckling och valfrihet.


3. Anita Eliasson

3. Anita Eliasson mobil: 070-3221051 anitaleifeliasson@telia.com

Jag bor i Mölltorp tillsammans med min man. Vi har 2 vuxna barn som är utflugna. Vi har också en hund, Dunder av rasen Basset fauve. Jag jobbar i Karlsborgs kommun, som undersköterska i hemvården. Det bästa jobb man kan ha. Jag har förmånen att på arbetstid träffa människor som delar med sig av sin livserfarenhet och klokhet och jag lär mig nya saker varje dag. Jag är delägare i en liten gård, där jag försöker hjälpa till efter bästa förmåga med vedhantering jordbruk och slyröjning. Som jägare tillbringar jag gärna mycket tid i skogen ofta tillsammans med övriga familjemedlemmar och naturligtvis hunden. Jag tycker om att baka, nästan allt matbröd är hembakat.

4. Anders Lundgren

4. Anders Lundgren mobil:0708-30 78 40

Jag är företagare från Mölltorp jag har som intressen- skog och skogsvård, veteranbilar och släktforskning. Vill arbeta för- god vattenkvalité i våra sjöar och vattendrag, En bra genomfart i Karlsborgs samhälle, Oskyddade trafikanter, bättre centrummiljö. Utveckla byggande av bostäder på landsbygden. Möjlighet att etablera flera företag i kommunen.

 

 

 

5. Mats Mellblom mobil: 070-643 41 21 mmm@skogsbruksplan.com

5. Mats Mellblom

Min huvudsysselsättning är inom skogsbruket. Det företag jag äger har inriktning mot inventering, värdering och rådgivning riktad mot privata skogsägare. Inom politiken i Karlsborg är jag ledamot av Kommunfullmäktige och Kultur- och Fritidsnämnden. Förutom kultur- och fritidsfrågor främst intresserad av miljö- och företagarfrågor. För att ett samhälle ska utvecklas på bästa sätt krävs entreprenörer som driver sina idéer, men det finns också förändringar som kräver storskaliga lösningar.

6. Maria Stohlbin mobil: 0733-50 85 70 maria.stohlbin@karlsborg.se

6. Maria Stohlbin

Har två ungdomar i åldrarna 16 och 22. Djur, natur och träning är en viktig del i min vardag. Tillsammans med mina barn delar vi intresset för hästsport och vi tillbringar större delen av vår fritid i stallet med våra två hästar. Har alltid varit en mycket aktiv person inom föreningslivet och har på senare år även fått intresse för politiken. Drivkraften är att kunna vara med och påverka vardagen i kommunen. Det finns så många beslut som direkt påverkar vår vardag
Till vardags jobbar jag som personal och ekonomiansvarig på en reklamfirma i Tibro.