Regionlistan

 

 

Våra 6 "Toppkandidater till Regionvalet.

#3 Frida Nillson, Lidköping. #5 Hans Johansson, Falköping.

#6 Ulrica Johansson, Skövde #4 Linnéa Hultmark, Hjo.

#2 Ulf Eriksson, Falköping. #1 Gunilla Druve Jansson, Skara.

Nedna presenteras våra 10 första kandidater på Regionlistan.

Du kan också se hela listan här, Regionlistan , 135.2 kB.

 Här kan du läsa Regionens valprogram , 2.1 MB.

Gunilla Druve Jansson Skara

54 år. Jag är inne på min andra mandatperiod i regionpolitiken och mitt huvudsakliga fokus är Hälso- och sjukvård. Jag halkade in på ett bananskal efter valet 2010 då jag blev vice ordförande i en Hälso- och sjukvårdsnämnd. Där föddes intresset för Hälso- och sjukvård, vilket jag gärna jobbar vidare med även kommande mandatperiod. Sitter med i HSS, Psykiatriberedningen, ordf i Östra HSN, ordf Samordningsförbundet Västra Skaraborg och Ledamot i SKL:s beredning Primärvård och äldreomsorg.

Jag vill förstärka den nära vården. För mig är det viktigt att den vård som du behöver ofta ska finnas nära dig. I din mobil, på nätet, på din vårdcentral. Är du behov av hembesök eller en fast läkarkontakt ska du ha möjlighet att få det.

Den psykiska hälsan måste bli bättre och vi behöver bli bra på egenvård för att inte hamna i destruktiva lägen, som sjukskrivning med mera. Behöver du vård ska vårdcentralen hjälpa till i första hand och behöver du ha specialistvård ska du snabbt komma intill. Vi måste se till att man inte hamnar mellan stolarna – vi behöver ha en stor soffa istället – för att få fler i psykisk hälsa istället för ohälsa.

Regionen ska arbeta mer med arbetsmarknadsfrågor och gärna ta över statens ansvar i detta. Det är så viktigt för att ha ett gott liv, där de främsta faktorerna är att ha klarat sin utbildning och kunna försörja sig själv genom arbete.

För att korta avstånden inom regionen är det viktigt med en fungerande kollektivtrafik som du kan lita på i alla väder. Lika viktigt är att det finns bra vägar, såväl stora som små, med hög trafiksäkerhet för att man ska kunna bo och leva i Västra Götalandsregionens alla delar, både i staden och på landet.

Ulf Eriksson Falköping

64 år. Bor i Kinnarp. Är idag ledamot av regionfullmäktige och 1.e vice ordf i regionutvecklingsnämnden.

Politiska intresseområden ;

Sådant som får människor att växa, utbildning, arbetsmarknad och integration hör samman och är viktiga såväl för utvecklingen i samhället men också viktigt för varje människa och att lyckas i livet.

Andra intresseområden är också företagande, infrastruktur och miljö.

Frida Nilsson Lidköping

34 år. Psykisk ohälsa hos barn och vuxna är en viktig fråga för mig. Vi måste se till att få ett ännu tajtare samarbete mellan socialtjänsten och regionen. Och vi måste korta köerna och ge anhöriga hjälpmedel och stöttning.

En annan viktig del som ligger mig varmt om hjärtat är hållbar konsumtion, att värna landsbygden och företagandet och verkligen ta till vara på allt som kommer ut av det.

Linnéa Hultmark Hjo

64 år. Jag är socionom och arbetar på Arbetsförmedlingen som SIUS konsulent (Särskilt introduktions-och uppföljningsstöd). Jag hjälper personer som har nedsatt arbetsförmåga att hitta ett arbete. Jag är med och gör skillnad, vilket också är drivande för mig i mitt politiska arbete. Mina intresseområden är det förebyggande hälsoområdet inklusive friskvård. Jag vill fortsätta att engagera mig i Regionen inom Hälsa, Rehabilitering, Sjukvård.

Hans Johansson Falköping

41 år. Jag är född och uppvuxen i Falköping, där jag också nu verkar som politiker och lärare. Jag undervisar i Svenska och SO-ämnena i år 7-9, vilket är ett helt fantastiskt jobba att ha.

I min politiska gärning är jag vice distriktsordförande i Skaraborg samt kretsordförande i Falköping. Jag sitter som ersättare i Regionfullmäktige och i Hälso- och sjukvårdsnämnd östra. Men det som jag jobbar mest med politiskt är kompetensförsörnings- och arbetsmarknadsfrågor i det stora och i det lilla.

Jag ser fram emot en spännande valrörelse där jag hoppas på att få ditt förtroende att representera Skaraborg i Regionfullmäktige.

Ulrika Johansson Skövde

45 år, Kommunalråd sedan den 8 jan 2018, tidigare organisationsutvecklare på Centerpartiets Riksorganisation. Politiska uppdrag idag: Ledamot kommunfullmäktige, ers regionfullmäktige, ers Hälso- och sjukvårdsnämnden östra .

Hjärtefrågor för mig är: Landsbygdsutveckling. Denna fråga har jag brunnit för sedan jag blev medlem i Centerpartiet/CUF när ja var 14 år. Till denna hjärtefråga knyter jag TRYGGHET och HÄLSA, att alla människors lika rätt att få känna trygghet och ges möjlighet till god hälsa var vi än bor i kommunen, regionen och landet.

Kjell Sjölund Karlsborg

65 år och pensionär. Min bakgrund: Jord- och skogsbrukare, lärare, rektor, kommunalråd, oppositionsråd samt Barn- och Elevhälsochef.

Mina politiska intresseområden:

Regional utveckling utifrån det som uttrycket säger. Utveckling i hela regionen.

Hälso- och sjukvård. Primärvårdsfrågor och psykiatri (särskilt barn- och ungdomspsykiatri).

Folkhälsa. Grunden för allas välmående.

Maritha Hagström Gullspång

57 år.Jag jobbar som undersköterska i Laxå kommun.

Jag är 1:e vice ordförande i vård och omsorgsnämnden i Gullspångs kommun, även ersättare i kommunfullmäktige. Jag sitter också i en politisk styrgrupp för Nära vård norra Skaraborg. De frågor som intresserar mig mest är sjukvårdsfrågor och även frågor om landsbygdsutveckling.

Svante Classon Grästorp

55 år. Jag arbetar som diakon i Sjukhuskyrkan, NÄL. Där ansvarar jag bl.a. för det psykosociala trauma-arbetet vid akuten. Mitt arbete innebär att möta människor i sorg och chock och följa dem en bit på deras väg. Som förtroendevald finns jag i kommunen som ordf. i vårt fastighetsbolag Trygga Hem, kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, allmänna utskottet och div arbetsgrupper. I VGR är jag ledamot i Skaraborgsinstitutet som delar ut forskningspengar inom hälso- och sjukvård.

”Jag brinner för att jobba för en enklare och snabbare väg in till vården. Både för multisjuka och de som ”aldrig” besökt vården förut. En patient-ansvarig läkare, som vid behov har kontakt med alla andra!

Men oxå för de som har psykiska problem, framförallt de med självmordstankar, nu dör för många! Här behövs en större satsning, med oxå till anhöriga när sjukvården inte räckte till.”

Susanne Andersson Götene

58 år. Mina intresseområden i politiken är: Landsbygdsfrågor i stort för en levande landsbygd, vilket bla innebär infrastrukturfrågor gällande allt från enskilda vägar till E20, utbyggd kollektivtrafik på landsbygden mm.

Livsmedelsfrågor som upphandling, närproducerat för bra villkor för svensk livsmedelsproduktion är också viktiga frågor för mig.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.