Trygghet behövs i orolig omvärld

Kerstin Lundgren, kvinna i rös klänning gestikulerar med armarna, när hon talar vid Centerpartiets årsmöte i Katrineholm.

Kerstin Lundgren, utrikespolitisk talesperson för Centerpartiet, beskrev behovet av trygghet i omvärlden, vid kommunkretsens årsmöte i Katrineholm.

Kerstin Lundgren hade dagen innan deltagit i den utrikespolitiska debatten och pressat utrikesministern om hoten i världen och regeringens inställning till Nato.

- Är Trump ett hot mot oss? Det ville inte utrikesministern svara på, sa Kerstin Lundgren. Hotet mot oss i Sverige är den ryska aggressionen i vår del av världen. Otydligheten är det enda som är tydligt med regeringens utrikespolitik.

- Sverige behöver ett nytt ledarskap och en tydlig regering som står upp för svenska intressen.

Kerstin Lundgren såg det som att det kan bli en annan utveckling i Ryssland, när Putins period tar slut om sex år. Något annat än omval nu i mars är inte tänkbart.

- Det kan svänga tillbaka, det kan på nytt bryta sönder en Berlinmur. Nu måste vi dock ta höjd för att visa att ingen ska göra sig besvär att hota Sverige.

Kerstin Lundgren tog även upp den kommande valrörelsen, där hon såg som ett vägval om värderingar.

- Vi i Centerpartiet kommer att stå upp för humanism och frihet, för våra liberala värden om ett öppet, fritt och humanistiskt Sverige.