"2020 inget normalår i rankingen"

- Katrineholms kommun ligger runt 80 över tid i Svenskt Näringslivs ranking. 2020 var ett exceptionellt år, då varken kommunen eller näringslivet har kunnat arbeta normalt. Det är klart att det påverkar resultatet, säger Inger Fredriksson, oppositionsråd och gruppledare för Centerpartiet.

Svenskt Näringsliv presenterar årligen undersökningen om näringslivsklimatet i Sveriges kommuner. Undersökningen bygger på enkäter till företag och politiker samt på uppgifter om skattesats och entreprenader, exempelvis. Katrineholm hamnar i undersökningen från 2020 på plats 79 bland landets kommuner.

- 2020 har inte varit något normalår. Det har inte varit möjligt att göra allt som hade kunnat göras för att förbättra företagsklimatet. Jag och Centerpartiet har centralt och lokalt jobbat för att mildra pandemins effekter för företagen.- Nu får vi ta nya tag, efter Corona, för att förbättra näringslivsklimatet, som bygger på faktiska siffror och företagarnas egna upplevelser av att vara verksamma i Katrineholm. Det är alltid möjligt att göra förbättringar, säger Inger Fredriksson.