BARA TRYGG OCH JÄMLIK POLITIK

Vi ogillar förenklade lösningar, oneliners och valfläsk. Det löser ingenting och det vet du som läser detta också. För att Sörmland ska utvecklas krävs ett helhetsgrepp. Vi jobbar därför långsiktigt, stabilt och tryggt. Låter kanske tråkigt?

Men att lova utan att se till helheten skapar varken trygghet eller minskar vårdköer. Vi vet det och därför skriver vi detta direkt till alla sörmlänningar, för läsning i lugn och ro.

Vården i Region Sörmland behöver fler händer för att kunna vara nära och trygg. Det gäller såväl sjuksköterskor, undersköterskor som läkare. Vårt jobb är att se till att det finns rätt kompetens på rätt plats. När vi lyssnat in våra medarbetares behov visar de tydligt att möjligheten att påverka sina arbetsuppgifter och trivas i sin arbetsmiljö är minst lika viktigt som en skälig lön. De vill ha balans. Att någon ser helheten. Det tar vi med oss så att vi kan vara en bra arbetsgivare, anställa fler och få fler att vilja utbilda sig inom vården. 

När vi lyssnar på Sörmlands kvinnor är det tydligt att kvinnohälsa behöver prioriteras. Fler specialister och stärkt samverkan med privata aktörer hjälper den sköra situation vi har i Sörmland. 

Om vi verkligen vill prioritera förebyggande arbete av såväl psykisk som fysisk ohälsa, är tidiga insatser en kritisk del av helheten.

En, till synes enkel sak, som att erbjuda hälsosamtal innan 40-års ålder är därför en viktig fråga för oss. Att bli erbjuden stöd i livet när stressen, påfrestningarna och förändringarna troligen är som störst, är för oss förebyggande på riktigt. Det är så vi snabbt kan prioritera den psykiska hälsan. Och det behövs, för statistiken talar sitt tydliga språk kring utmattning i yngre åldrar. 

Att våra sjukhus är moderna och utrustade är lika viktigt för att varje patient snabbt ska få rätt vård, i rätt tid och där är vi mitt i en utvecklingsplan som sträcker sig till 2026. Det är en helhetsplan för
utveckling av samtliga sjukhus i Sörmland. Och är ett exempel på hur vi faktiskt jobbar långsiktigt, stabilt och tryggt. 

För att snabbare, säkrare och tryggare ta sig till våra sörmländska sjukhus måste vi bemanna våra ambulanser och ha en ambulanshelikopter stationerad i länet. Våra invånare förtjänar att få den allra snabbaste och bästa vården när de behöver den. 

När det rör sig om lite mindre akuta fall eller resor till skola, jobb och fritidsaktiviteter arbetar vi för att kollektivtrafiken ska vara trygg, säker och snabb oavsett var du finns och vart du ska i Sörmland. Vi säger inte att kollektivtrafiken ska vara gratis, för det fungerar inte med helhetens ekonomi. Men genom att göra hela Sörmland till en zon i resandet förenklar, förenar och förbättrar vi för alla. Det är målet.

Med sunt förnuft, helhetstänk, stabilitet och kompetens skapar vi en trygg utveckling. Det behövs för att minska krångel och vi kommer också att ta med oss våra sörmländska perspektiv in i riksdagen. Där är frågorna stora och saker kan ta tid, men vi kommer verka för att sätta barnen först, knyta ihop Sörmlands infrastruktur och säkra grön energi till vårt blomstrande näringsliv. 

Det ska vara enklare att leva och hitta sin kraft i Sörmland.

För att kunna sprida jordnära kraft från kommunerna och upp i riksdagen behöver vi din röst, inte bara i alla tre valen på valdagen, utan också som medlem. Vi tror på dig och din förmåga. Och vi tror på varandra. 

Därför bygger vi laget före jaget i Centerpartiet i Sörmland. 

Vi arbetar tillsammans - för Sörmlands och Sveriges bästa.

Vårt lag till riksdag och region