Annie Lööf

Personbild


Centerpartiets partiledare och riksdagsledamot

Jag blev centerpartist därför att jag ville förändra. Jag vill att människor ska få bestämma mer själva och jag vill bygga samhället på ett hållbart sätt.

För mig är det självklart att du ska få bestämma vilken skola dina barn ska gå i, vad du vill jobba med eller vart du vill bo. Men då måste det finnas förutsättningar för jobb, skola och service i hela landet. Vi kallar det närodlad politik.

Mina viktigaste frågor:

  • Sverige behöver fler jobb. Men det är företagen, inte politiker som kommer att fixa dem. Därför är det så viktigt att vi satsar på att ge dem bättre villkor.
  • Vi måste bygga ett hållbart samhälle, därför är klimatutmaningen så oerhört viktig för mig. Det behövs ny teknik, smarta lösningar och en hög prislapp på att skita ner. Både frihet och ansvar med andra ord. Steg för steg gör Centerpartiet Sverige grönare, friare och mer företagsamt. Jag hoppas att du vill vara med på den resan.
Gick inte att hämta tweets.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.