Vår politik

Bild

MED HJÄRTA OCH HJÄRNA FÖR MÄLARÖARNAS BÄSTA!

  • KLIMATNEUTRAL KOMMUN TILL 2040
  • VARJE BARN SKA FÅ LYCKAS I VÅRA SKOLOR
  • SVERIGES BÄSTA SMÅFÖRETAGARKLIMAT

Centerpartiet vill ge kraft åt varje människa. Grunden i vår politik är alla människors frihet och lika värde. Vi tror på människors förmåga att bestämma över sina liv och skapa sin egen framtid. Vi vill skapa en grön och trygg vardag för alla. Vi förenas av våra jordnära liberala värderingar, och vår tro på företagsamhet och decentralisering. Vi vet att nytänkande och utveckling är vägen mot en hållbar framtid. En hoppfull väg framåt skapar vi genom att visa vårt eget engagemang och på trovärdiga lösningar.

Med hjärta, beslutsamhet och sunt förnuft ser vi i Centerpartiet positivt på Ekerö kommuns framtid. Här finns varma och engagerade invånare, här finns mängder av entreprenörer, här finns förutsättningar för ett gott liv i harmoni med fantastisk natur och rogivande vatten. Men vi vill mer! Vi vet att nytänkande, omställning och utveckling är vägen mot en hållbar framtid för en kommun i balans.

Klimatet är en av vår tids största utmaningar. Vi måste ta hoten på allvar. Med innovation och satsningar som påverkar i både stort och smått kan vi på Ekerö ge vårt bidrag till att vända utvecklingen. Kommunen ska ta sitt ansvar och med gemensamma krafter och ett starkt politiskt ledarskap skulle Ekerö kommun kunna bli klimatneutral inom tjugo år.

Grunden för barns och ungas möjlighet att göra en resa i livet och uppnå sina livsdrömmar läggs i trygga familjer, och i en förskola och skola som möter varje elev på sina villkor. En skola som stöttar de som behöver det, och utmanar de som behöver det.

Vi i Centerpartiet vill fortsätta utveckla vår kommun och låta den växa varsamt, samtidigt som vi bevarar karaktären av vår natur och landsbygd.

På Mälaröarna ska företag kunna startas, växa och utvecklas. Här ska jobb skapas och framtidstro formas. Tillsammans ska vi skapa Sveriges bästa småföretagarklimat.

Varje människa ska ges kraft att leva sitt liv fullt ut i livets alla skeden. Mälaröborna ska kunna ta del av lokala aktiviteter och service, närproducerade råvaror och vacker natur. Våra öar ska vara en kommun med stark självkänsla!

Vi i Centerpartiet är beredda att fortsätta ta ansvar och styra Ekerö kommun tillsammans med andra partier i mitten, där vi kan finna stabil grund för att komma överens i gemensamma prioriteringar i enlighet med våra värderingar.

Med hjärta och hjärna för Mälaröbornas bästa!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.