Centern möter: Ekogården

I den här delen av "Centern Möter" har vi träffat Peter Erikson på Ekogården - Lidingös nya, gröna restaurang, café och lanthandel. Under mötet pratade vi om framgångskoncept, problem och möjligheter i att driva en ekologisk restaurang på Lidingö. 

Där Stockbys asfalt tar slut och de lummiga skogsstigarna tar vid, finner man Ekogården Lidingö - en av Lidingös nyaste restauranger, caféer och lanthandlar, som satsar helt på sund, närodlad och ekologisk mat. Nyuppsatta, gröna parasoll och markiser, blomsterarrangemang, och en helt ny terass och utebar dyker till exempel upp där det tidigare bara har funnits en parkering.

Här har ägaren Peter Erikson satsat allt på att tillaga hälsosam mat. I det som tidigare var Stockby motionsgård serveras idag bland annat luncher och middagar, rawfood, juicer, smörgåsar, smoothies och nymalt kaffe. Alla varor är närodlade och ekologiska, men ambitionen är ännu högre. I framtiden hoppas man till exempel även att kunna odla egna grönsaker på gården och att starta ett lanthandelskoncept med hundanknytning.  

Det finns även en önskan om att kunna baka allt bröd och alla bakelser på gården på egen hand, och Peter Erikson hoppas därför att man i framtiden får möjligt att anställa sommarpraktikanter. Man vill även gärna hjälpa motionärerna som tränar i Stockby, och utreder just nu kan sätta upp en vattenbehållare för löpare, och hur man skulle kunna kunna servera mat och dryck till längdskidåkare under vintern. 

I flera recensioner har Ekogården rankats som Lidingös bästa matställe, men genom sin hemliga plats i Stockby är det många Lidingöbor som inte har hittat hit ännu. Trots satsningen på hälsosam, miljömedveten mat - vilket det finns stor efterfrågan på bland Lidingös hälsosamma, miljömedvetna invånare, är Ekogården fortfarande relativt okänt. Peter Erikson rekommenderar därför lidingöbor att besöka Ekogården under sommaren, då restaurangen kommer att hålla kvällsöppet. Det kommer då finnas möjlighet till barhäng ute, och det kommer även att arrangeras livemusikkvällar i utebaren.