”Centern möter”har träffat Lidingöföretaget Klong

För den heminredningsintresserade är säkert varumärket Klong känt. Vad som kanske är mindre känt är att Klong är ett Lidingöföretag med säte i en av Dalénums vackra industritegelbyggnader. Vi träffade Klongs ägare och grundare Eva Hjertberg för att lära oss mer.

År 2000 tog Eva Hjertberg steget som många drömmer om, från livet som anställd till livet som entreprenör. Inledningsvis importerade hon specialdesignade bestick från Thailand och det är också från Thailand som namnet ”Klong” kommer:

–Det Thailändska ordet ”klong” syftar på kanaler och floder men det är ju också ett ljud – en klang, berättar Eva.

Med tiden har produktutbudet breddats till att idag även omfatta möbler, ljusstakar, vaser, accessoarer och belysning. Alla produkter designas av Klong’s formgivare utifrån tanken att de inte ska följa en trend utan få en långsiktig plats i rummet.

–Produktionen är spridd över världen. Möbler och lampor kommer från Sverige, metallprodukterna kommer från Indien och Frankrike och glaset kommer från Tjeckien och Polen.

Klong’s produkter återfinns idag hos cirka 200 återförsäljare, främst i Skandinavien. Planer finns på att expandera till fler länder i både Europa och Asien.

Vi i Centerpartiet vill tacka för ett trevligt möte och passa på att gratulera Klong till Lidingö näringslivs utnämning som ” Årets Företagare 2018 på Lidingö”.

Läs mer om Klong här

Läs om fler spännande möten här