Gunny Jörlén

Personbild


Gunny är vigselförättare

gunny.jorlen@telia.com

Vem är du?

– Jag är en tidigare rektor, men numera glad pensionär bosatt i Rönninge, som fortfarande brinner för demokratin och att förändra samhället till det bättre.

Varför är du Centerpartist?

– Jag läste Rachel Carsons bok "Tyst Vår" och blev medveten om hur vi med olika bekämpningsmedel förstörde natur, vår jord. Jag ville påverka och valde Centerpartiet som både hade och har den bästa miljöpolitiken. Jag vill påverka, både nu och då. Demokrati kräver att vi engagerar oss.

Vilka är dina hjärtefrågor i Salem?

– Att öka återvinning och återbruk i kommunen. Vår returstation ska utöka sina tjänster för att ta emot men också erbjuda utrymme för det som kan återbrukas eller säljas vidare. Öka antalet hus som har solceller och bergvärme.

Vilket är ditt smultronställe?

– Naturtomten och sjöutsikten hemma förstås! Glassbaren är också ett smultronställe. De har ett fantastiskt kulturutbud med välkända artister och god vegetarisk mat.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.