Wictoria Berglund

Personbild


Wictoria är gruppledare för Centerpartiet i Salem i kommunfullmäktige, vice ordförande i kommunstyrelsen och ersättare i tekniska nämnden och näringslivskommittén.

Ledamot i Salemcenterns kretsstyrelse.

Styrelseledamot i Leader Sörmlandskusten.

wictoria.berglund@centerpartiet.se

Vem är du?

– Jag är en 48-årig kommunikatör som inte kan låta bli att engagera mig när jag tycker något behöver förändras i samhället. Gillar Marvel-filmer nördigt mycket och njuter allra mest av båtsemester i skärgården med familjen.

Varför blev du Centerpartist?

– Jag engagerade mig i Centerpartiet under flyktingkrisen för att jag ville hjälpa till att göra Salem till en bättre plats. Salem ska vara byn där vi inte tänker ”mina barn och andras ungar".

Vilka är dina hjärtefrågor?

– Vi måste se till att alla medarbetare i alla kommunens verksamheter får utbildning i hbtqi-frågor. Säkerställa att vi har en skalbar organisation för att ta emot människor på flykt – med integration och arbete i fokus. Och varenda elev måste få lyckas i skolan oavsett stödbehov.

Det handlar om lokal sammanhållning, medmänsklighet och allas lika rätt och värde. Om att ge kraft åt varje människa oavsett var du kommer ifrån, vem du är eller vart du är på väg.

Lokalt besökstips?

– Att ta med sig familjen och något att grilla till Garnudden en krispig vinterdag är supermysigt. Annars tycker jag att Rönninge torg med omnejd blivit så himla trevligt att besöka. Äntligen ett levande centrum!

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.