Kajplatser för Husbåtar klara i Västerås

I mälarstaden Västerås kan du nu också bo på vattnet. Sex platser för husbåtar står klara på Öster Mälarstrand. Hans Stergel har intervjuats at SVT.

"– Jag tycker att det är jätteroligt att vi får en ny boendeform. Vi brukar ju skryta och kalla oss för Mälarstaden och vi har vänt staden mot vattnet de senaste tio åren och det här är ju ett led i det, säger Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott och friluftsliv...

Vid Öster Mälarstrand ligger bryggan med de sex första bryggplatserna för husbåtar redo. Lagom till sommaren är det tänkt att de första hyresgästerna ska kunna lägga till. 10 500 kronor per år är hyreskostnaden för en bryggplats som mäter 6x17 meter. Avtalet sträcker sig över en femårsperiod.

– Vi har hållit på och vänt och vridit på det här med hyresavtal och kommit fram till att vi erbjuder ett femårigt avtal. Då ingår en alldeles nybyggd bryggplats, sommarvatten och el. Sen håller vi på att titta på andra saker runt om kring när det gäller trivselfrågor och miljöfrågor i första hand så det får vi prova oss fram, säger Hans Stergel."

husbåt