Organisation


Vår historia och våra rötter finns hos bönder som ägde sina egna gårdar och kämpade för sin frihet. Då liksom nu var vi ett parti för småföretagare. Vi har också alltid varit en folkrörelse. Än idag är centerpartister engagerade i ideella föreningar och företagarnätverk i hela landet.
Tryck på puffen för att läsa mer om Centerpartiets historia

Karin Söder väljs till partiledare för Centerpartiet 1986. Hon blir därmed Sveriges första kvinnliga partiledare.I SVT:s dokumentär "Politiskt tillbakablick" får du följa hur det gick till när Karin Söder sprängde glastaken.

Vilken roll spelar riksdagspartiernas egen historia för deras dagspolitik? SR programmet "Vetandets värld" har fördjupat sig i frågan, och i detta radioprogram får du grotta ner dig i Centerpartiets historia.

Organisationskultur - arbeta ideellt

Studieförbundet Vuxenskolan har tagit fram en FAQ för dig som är engagerad i en eller flera föreningar. Här kan du läsa på för att bli ett proffs på hur ideella föreningar fungerar.

Är du engagerad i en eller flera föreningar och vill fördjupa dig i hur de kan utvecklas? Då kan du ta del av Studieförbundet Vuxenskolans material för föreningsutveckling

Hur har det medborgerliga engagemanget förändrats över tid? I rapporten får du fördjupa dig i frågor om ideellt engagemang.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.