Alireza Akhondi

Personbild


Bostadspolitisk talesperson. Riksdagsledamot Stockholms län.

Livet är sannerligen oförutsägbart! 27 april för över 26 år sen fick jag en livschans som kom att förändra mitt liv för alltid. Det var dagen då jag kom till Sverige som 11-åring. Det var sent på kvällen, mörkt, blåsigt och ganska kallt. Jag minns det som om det var igår, känslan av nyfikenhet, tacksamhet men också rädslan kring det som kunde tänkas vänta. Det påminner rätt mycket om hur jag känner här och nu som nyvald ledamot av Sveriges riksdag. Det som skiljer då mellan nu är också den enorma känslan av ansvar som medföljer förtroendet att få vara en representant för just Dig. Mycket har hänt under dessa 26 år. Både positiva men också erfarenheter som gjort ont, men som jag känner har breddad perspektiven och gett kunskap som är enormt värdefulla både i rollen som förtroendevald men också samhällsmedborgare.

Jag är 37 år, stolt pappa till en 4,5 åring, boende i Danderyd. Har haft ett civilt yrke fram till nu, senast som arbetsmarknadsexpert på en arbetsgivarorganisation. Tidigare har jag arbetat med nyanländas mottagande och etablering i rollen som integrationschef. Har även genomgått Handelshögskolans managementprogram för den offentliga sektorn.

Jag vill:

Förändra världen! Det finns mycket som behöver göras, allt ifrån ett gemensamt ansvar för klimatet, till att utrota fattigdom och allt elände som följer i dess spår. För mig som har upplevt krigets alla fasor är det självklart att ingen människa någonsin ska få uppleva mänsklighetens allra mörkaste sidor.

Men förändringar börjar alltid med små steg i det vardagsnära, i små enskilda beslut. Då är det naturligt att fokusera på de utmaningar som finns här hemma och här och nu. Vi har en arbetsmarknad med höga trösklar, en bostadsmarknad med stängslar och ett skattesystem som snarare är ett lapptäcke som försvårar istället för att möjliggöra. Vi ser parallellsamhällen växa fram, mörka krafter som tornar upp sig i horisonten, extremister på alla håll och kanter som växer sig allt strakare. Detta vill jag motverka, i varje enskild fråga, i varje enskilt beslut, i varje debatt, i varje ställningstagande. Det är ett ansvar som tynger men som jag med stolthet vill bära.

Kontakta Alireza Akhondi

Kontakta Alireza

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.