Anders W Jonsson

Personbild


Sjukvårdspolitisk talesperson. Riksdagsledamot för Gävleborgs län.

Jag är barnläkare och bor med min familj i en by strax norr om Dalälven. Sen valet 2010 är jag riksdagsledamot och nu även vice partiledare. Drivkraften för mig är att Sverige ska vara ett bra land att leva i även för den som är äldre, sjuk eller har en funktionsnedsättning. Grunden för en god välfärd är att vi har företag som är konkurrenskraftiga på en globaliserad marknad och därmed kan ge arbete och i förlängningen skattekronor. Även om Sverige på alla områden har en välfärd i världsklass finns det mycket som kan bli bättre.

Jag vill:

  • Att världens bästa äldreomsorg ska bli ännu bättre
  • Att sjukvården ska vara lika bra för alla oavsett vem man är och var man bor
  • Att den som behöver vård och omsorg själv ska vara med och fatta de avgörande besluten
Kontakta ANDERS W Jonsson

Kontakta ANDERS W

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.