Fredrick Federley: Stoppa orbaniseringen av Europa

I dag samlas det europeiska liberala partiet ALDE för kongress i Budapest.
Kongressen äger rum i det medlemsland i EU som minst av alla bidrar till att lösa flyktingkrisen.
–  Ungern under Viktor Orbán har förändrats till ett land där exempelvis fri media och granskning av makten i praktiken inte fungerar, säger Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley.

Fredrick Federley, EU-parlamentariker, är en av flera representanter för Centerpartiet som åker till Budapest, Ungern, för att vara med på ALDE-kongressen. Fredrick Federley är även aktuell vid kongressens val av vice ordförande för ALDE.

– Det är givetvis väldigt roligt att vara aktuell för det uppdraget. För mig är fokus att stärka de liberala partierna i Europa inför EU-valet 2019 och det är så klart någonting som den vice ordföranden har en ledande roll i, säger Fredrick Federley.

Inför kongressen skriver Fredrick Federley tillsammans med andra C-deltagare hos Svenska Dagbladet om behovet av att stoppa ”orbaniseringen” av Europa.

– Vi menar att Viktor Orbán slagit in på en väg som skiljer ut sig väldigt mycket från övriga EU när det gäller synen på demokrati och yttrandefrihet. Därför tycker vi att det krävs ett målmedvetet arbete för att motverka att Orbáns politik sprids till fler länder, säger Fredrick Federley.

Läs en debattartikel om orbaniseringen i SvD