EU: Emma Wiesner är förhandlare under COP28

I november kommer Centerpartiets europaparlamentariker Emma Wiesner bege sig till Dubai för att vara med och förhandla det internationella klimatarbetet under COP28. Det innebär att Emma är med i EU:s officiella förhandlingsdelegation. Ett fantastiskt viktigt och spännande uppdrag!

- Jag ser otroligt fram emot att få diskutera och förhandla fram nya tillvägagångssätt att stoppa klimatförändringarna och snabba på den gröna omställningen. Det ska bli enormt spännande och verkligen något att se fram emot, säger Emma Wiesner.

COP 28 pågår mellan 30 november till 12 december i år och förhandlingarna sker mellan den 7 till 12 december. Med nya tillvägagångssätt att stoppa klimatförändringarna och snabba på den gröna omställningen kan vi se till att uppnå mål 13 av FN:s globala hållbarhetsmål, som innebär att bekämpa klimatförändringarna.

- Det här är också ett viktigt steg på vägen för att nå mål 17 av hållbarhetsmålen. Mål 17 handlar om att alla världens länder måste arbeta tillsammans för klimat och hållbar utveckling. Ska vi lyckas måste alla med på banan, säger Emma Wiesner.