Ekonomisk politik

Sverige behöver fler jobb, fler företag och en hållbar tillväxt i hela landet. Då krävs att Sverige har ordnade statsfinanser, att skatterna på jobb sänks och att regelkrånglet minskar.

Centerpartiet vill:

  • Att det ska bli billigare att anställa så att fler jobb kan skapas.
  • Att regelkrånglet för företag, både enmansföretagare och det stora företaget, minskar kraftigt.
  • Att reglerna på arbetsmarknaden ska vara rättvisa så att företagare vågar anställa och de som är anställda vågar prova nya jobb.

sol-has-bg sol-light-text

Det behövs fler jobb i Sverige

Med starka företag och kraftfulla jobbpaket vet vi att fler jobb skapas. Inte bara i storstäderna utan i hela landet.

Arbetslösheten är för hög och utanförskapet för stort. Därför behöver vi göra mer för att få den tillväxt och de jobb vi vill se. Många platser i Sverige har inte tagit tillräcklig del av tillväxt och jobbskapande. Därför är det dags att vända flera decennier av hög ungdomsarbetslöshet, där generationer fått en tuff start på en arbetsmarknad med stängda dörrar. Långtidsarbetslösheten måste brytas, förortens och landsbygdens villkor måste förbättras. Det finns mycket kvar att göra.

Ansvarig talesperson

Martin Ådahl
Ekonomisk-politisk talesperson. Riksdagsledamot från Stockholms stad. Ledamot i verkställande utskot...

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.