Succé för Lööf i Falun

Vilken succé det blev när Annie Lööf och vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt kom till Falun för att debattera. Foto: Claes Söderberg


Den senaste tiden har det arrangerats flera debatter runt och i landet mellan Lööf och Sjöstedt. Nu var det riktigt mycket folk i Högskolan Dalarnas bibliotek som entusiastiskt hängde med i svängarna under debatten. Detta sägs vara en av de bästa debattdagarna i deras turné.

Poängen med den här debattduellen var att Lööf och Sjöstedt verkligen betonade vikten av att låta varandra tala till punkt för att på det viset synliggöra de politiska skillnader det finns mellan Centerpartiet och Vänsterpartiet. Det märktes också att Lööf och Sjöstedt respekterade varandra som personer vilket också är en viktig signal till flera andra som kommer att engagera sig i den kommande valrörelsen.

Under debatten togs det upp ämnen som jobb, vård, trygghet, LSS och miljö.

De närvarande centerpartisterna var väldigt aktiva och ställde frågor som sedan präglade svaren och det fortsatta resonemanget.

Efter debatten samlades Centerpartister från Dalarna och Annie Lööf i ett café där det gavs möjlighet till samtal, fotografering och utbyte av erfarenheter. En perfekt eftermiddag där många fick extra positiv energi inför valrörelsen.

Centerparetister med Annie i Falun Foto Claes Söderberg

Det syntes verkligen att Annie Lööf stortrivdes bland sina partikamrater i Falun. Foto: Claes Söderberg