Framåt för framtida generationer

Vi i Centern tänker på dig. Vi tänker och värnar om din framtid, om dina barns framtid. Vi värnar om den framtid som dina barnbarnsbarn kommer leva i.

Det gör vi genom att idag, nu, jobba för en ljusare framtid. I söndagens DN var Greta Thunberg gästande chefredaktör, hon betonade vikten av att lyssna på fakta och inte på åsikter. Att tänka på framtida generationer innebär att vi i Centern inte bara tycker, vi måste luta oss på det vi vet om fossila bränslen, vi måste lita på det vet om vikten av biologiskt mångfald och hur det påverkar oss alla, både i lilla Bollnäs och i stora världen. En politiker ska tycka, en politiker ska ha tankar och ideer, och det har vi. Vi tycker att den miljö vi lämnar efter oss ska visa vilka åsikter vi har idag.

Att tänka stort innebär att vi måste börja i det lilla, att förändra världen innebär att vi först måste förändra nära, här i Bollnäs. Hemma hos dig, hos mig, hos oss. Vi vill jobba för en ännu bättre hantering av vårt konsumtionsavfall, vi vill jobba för ett cirkulärt tänk. Vi vill utveckla återvinningen och göra det lätt för dig som medborgare att göra det du kan för en hållbar framtid. Vi vill fasa ut de fossila bränslena i kommunen. Solkraft, vindkraft, vattenkraft och biobränsle kan och ska ersätta det fossila. Vi vill jobba för att föra in restprodukter i en cirkulär bioekonomi, det skapar arbete, inkomster och en försörjningstrygghet i vår kommun.

I de politiska beslut som ska fattas måste vi alltid ha framtiden i åtanke och det kan vara svårt. Det är viktigt att hjälpas åt. Om vi i Centern tänker på hur våra politiska beslut idag är hållbara för våra framtida generationer; kan du tänka dig att göra det du kan nu för en hållbar framtid? Idag vill vi fundera på vilken kommun Bollnäs ska vara år 2030 eller 2050. Centern i Bollnäs tänker på solen, på vinden och på vattnet. Vi tänker på cirkulära system på lokal nivå. Kan vi jobba för att i framtiden säkra en biologisk mångfald, ren luft och drickbart vatten? Då vet vi att vi idag tänkte rätt.