Christina Rogestam

Christina är en av våra mest erfarna medlemmar i Centerpartiet i Göteborg. Hon satt i kommunfullmäktige i Göteborgs Stad mellan 1970-1973 och har en lång politisk karriär med olika uppdrag och roller. Mest prominent har hon varit ordförande för Göteborgs Stadsteater, generaldirektör för dåvarande Invandrarverket (Migrationsverket), VD för Akademiska Hus samt riksdagsledamot under tre mandatperioder. Hon var i Riksdagen bland annat vice ordförande för utbildningutskottet. Christina har även genomfört och lett en mängd utredningar för regeringen och var mellan 2014-2018 förbundsordförande för SPF Seniorerna.

Christina är sedan valet 2018 också ersättare i riksdagen för Fyrbodalscenterns riksdagsledamot Fredrik Christensson, där hon stod tvåa på valsedeln. Som ledamot i Stadsrevisionen är Christina revisor för en mängd kommunala bolag och verksamheter. Hennes erfarenhet, kompetens och tyngd kommer att vara viktigt för att skapa en transparent, öppen och demokratisk kommunal förvaltning med god styrning och ett aktivt arbete för att mota korruption och oegentligheter. Här har Christina Rogestam en nyckelroll att spela.

Kontakta Christina Rogestam

Kontakta Christina

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.