Nyhet

MUHARREM DEMIROK VALD TILL NY PARTILEDARE

Centerpartiet håller idag extra partistämma för att välja ny partiledning. Elva ombud från Gotland deltar i Helsingborg, där en enig partistämma nu har valt Muharrem Demirok - ofta kallad Murre - till Centerpartiets partiordförande.
”Muharrem är en person som har förmågan att se hela landet. Med en tydlig liberal kompass, och en lyssnande ledarstil har han rätt förutsättningar för att ta partiet in i framtiden som ett grönt, liberalt borgerligt parti”, säger Centerpartiets distriktsordförande Johan Malmros.

– Tack till alla centerpartister som gått före, alla ni som kämpade och bröt ny mark. Alla ni som spräckte glastak, eller som gav en röst åt dem som saknade en. Utan er hade Centerpartiet inte varit det liberala parti vi är idag. Utan er hade min väg hit inte varit möjlig, säger Muharrem Demirok.

Efter mer än 11 år som partiledare har nu Annie Lööf lämnat över posten till Muharrem Demirok, som är den 13 partiledaren för Centerpartiet. Han har sedan valet 2022 en riksdagsplats för Östergötlands län och har dessförinnan varit kommunalråd i Linköping i 13 år.

 – Annie Lööf har varit en partiledare som jag varit oerhört stolt över att stå bakom. En partiledare som alltid stått upp för medmänsklighet även när snåla populistiska vindar har blåst, säger Johan Malmros.

Till förste vice ordförande valdes Daniel Bäckström och till andre vice ordförande Ulrika Liljjeberg. Dessutom valdes två ledamöter till det verkställande utskottet: Martin Ådahl och Madelaine Jakobsson.