• / Nyheter
  • / Samverkan och delaktighet tar utsatta områden framåt

Samverkan och delaktighet tar utsatta områden framåt

Centerföreträdarna Per Johansson och Mari-Louise Wernersson vill visa att det går att lyfta utsatta områden och ta dem framåt. Här i Falkenbergs bostadsområde Falkagård har man lyssnat på de som bor i området och sedan gjort satsningar i samverkan med andra. Foto: Anki Enevoldsen

 

Centerpartiet satsar 1,4 miljarder på att införa Falkenbergsmodellen i tio svenska kommuner.

- Falkagård är det första området som tagits bort från polisens lista över utsatta områden. Vi vill visa att det går att lyckas, säger Mari-Louise Wernersson som är centerpartistiskt kommunalråd i Falkenberg och i höst siktar på riksdagen.

Centerpartiet presenterar nu skarpa förslag för att vända utvecklingen i utsatta förorter. I den kommande budgeten satsas 1,4 miljarder på att införa Falkenbergsmodellen i tio kommuner – modellen som lyfte bostadsområdet Falkagård bort från polisens lista över utsatta områden.
– Det viktigaste är att vi har lyssnat på de som bor här i Falkagård och gjort dem delaktiga. Centerpartiet satsar i budgeten bland annat på synliga poliser, utbildning och föreningslivet, säger Per Johansson som är Centerpartiets förstanamn till kommunvalet i Falkenberg.

FAKTA:

Polisens lista över utsatta områden är flitigt omskriven och omtalad. Sverige har 61 utsatta områden, enligt listan. Men tidigare var det 62. Ett område har nämligen lyckats vända utvecklingen och plockats bort från listan. Det är Falkagård i C-styrda Falkenberg.

Läs mer:

C: Inför Falkenbergsmodellen i utsatta områden

Falkagård borta från polisens lista

Hör intervjun med Mari-Louise Wernersson