KRIS tackades av Centerpartiet

Emil Källström och Anette Ivarsson tackar Jimmy Nord från KRIS Falkenberg för att de markerade mot nazismen och bidrog till trygghet under Almedalsveckan.

 

När nazister försökte störa Annie Lööfs tal i Almedalen i juli, var det hallänningar som tog täten för en tyst demonstration mot nazisterna.

Anette Ivarsson som är kretsordförande för Centerpartiet i Falkenberg ställde sig mitt ibland nazisterna och markerade sitt missnöje. Och hon fick snabbt stöd från KRIS.

- Vi ställde oss runt NMR, och markerade och lugnade situationen, berättar Jimmy Nord i KRIS Falkenberg.

Sedan slöt fler upp och de hyllades sedan som Almedalens snällaste. Nu har de fått blommor från Centerpartiets Anette Ivarsson och Emil Källström.

- När det verkligen ställdes på sin spets då var det ni som visade ledarskap. Det har gett eko i hela landet. Jag går in som stödmedlem direkt, sa Centerpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Emil Källström när han besökte KRIS i Falkenberg.

- Ni i KRIS var väldigt betydelsefulla för mig, för ni gjorde att jag kände mig trygg, säger Anette Ivarsson.

- Det var fantastiskt modigt det du gjorde så det blev naturligt att bara ställa sig där i tyst protest. Sen blev vi fler och fler, säger Jimmy Nord.

Fakta KRIS

KRIS är en kamratförening bestående av före detta kriminella och missbrukare hjälper människor som friges från fängelse att hålla sig borta från kriminalitet och droger genom att erbjuda dem ett nytt, hederligt och drogfritt socialt nätverk.

Text och foto:

Anki Enevoldsen

 

Det blev många intressanta samtal under besöket hos KRIS som har sin lokal centralt i Falkenberg. Här Falkenbergs kommunråd Mari-Louise Wernersson och riksdagsledamot Ola Johansson i samtal med Adam Löfström från Unga KRIS.

Överst från vänster Tore Holmefalk, Niclas Thelander, Adam Löfström, Emil Källström, Mari-Louise Wernersson och Per Johansson. Nedre raden från vänster Jimmy Nord, Sylvia Andersson, Anette Ivarsson och Ola Johansson.