Anneli Andelén:

- Det finns ett stort engagemang på landsbygden

Anneli Andelén vill bidra till att lyfta landsbygden och människorna som tillsammans ser till att landet lever. Därför besöker hon nu människor och platser i alla väderstreck i kommunen. Foto: Anki Enevoldsen

 

Under sitt första år som oppositionsråd i Falkenbergs kommun besökte Anneli Andelén(C) nästan alla skolor och förskolor i kommunen. I år hade hon planerat att besöka äldreomsorgen, men så kom coronapandemin. Nu ska hon istället besöka platser i alla väderstreck i hela Falkenbergs kommun.

#landetlever

- Jag är en lagspelare och vill träffa företagare och engagerade människor för att lyssna på vad vi kan göra bättre i kommunen, säger Anneli Andelén.

Hon vill fånga upp missnöje och bidra till att människor i hela kommunen känner sig sedda.

”Med dagens teknik kan du leva din dröm på landet och få livskvalitet istället för att stå i köer.”

- En stor del av alla kommuninvånare bor inte centralt. Jag vill se hela kommunen och hitta lösningar på de problem som folk har, fortsätter Anneli Andelén.

Exempelvis kan det handla om regelverk som behöver förenklas så att det blir lättare att bygga eller driva företag på landsbygden.

Förenklat strandskydd ger nya möjligheter

- En förändring av strandskyddet som man just nu jobbar med på central nivå kan ge en enorm potential att ta vara på hela landet, säger Anneli Andelén.

Falkenbergs kommun är till ytan Hallands största kommun och har nästan 46 000 invånare och är en tillväxtkommun. Kommunen är unik med Ullared som är Sveriges största besöksmål.

Här lever man sin dröm

- Långa avstånd är en utmaning, men även en möjlighet. Pratar man med en norrlänning så har vi inte alls några avstånd. Och med dagens teknik kan du leva din dröm på landet och få livskvalitet istället för att stå i köer. Det är få förunnat att ha de möjligheterna, säger Anneli Andelén.

En positiv effekt av Corona-pandemin är att många har upptäckt naturen och landsbygden på ett helt annat sätt än tidigare.

- VI har haft ett stort tryck på våra sju kommunala badplatser vid insjöar i kommunen. Många har insett att Falkenberg inte enbart har hav, utan också fantastiskt fina insjöar.

Bästa livsplatsen

Kommunens kampanj ”Lev din dröm” ligger därför helt rätt i tiden.

- Det finns ett enormt engagemang på landsbygden, i föreningar, bygdegårdar och vägföreningar. Tillsammans står de för ett unikt engagemang som kokar ner i att man ska ha så bra livskvalitet som möjligt. Och här i Halland bor vi ju på bästa livsplatsen, men det finns alltid saker som kan bli bättre, och jag vill förbättra, avslutar Anneli Andelén.

Text och foto: Anki Enevoldsen

Fakta:

Anneli Andelén

Bakgrund: Tidigare fotbollsproffs i Japan och VD för Maa sågverk. Började engagera sig för Centerpartiet inför valet 2018. Hon blev då den mest kryssade kandidaten till kommunvalet i Falkenberg, och kryssade sig från fjärde till första plats med 1 396 kryss på Centerpartiets lista.