Det ska vara enklare att åka buss mellan Hylte och Falkenberg

- En busslinje skulle skapa nya möjligheter. Det handlar om att möjliggöra arbetspendling, studiependling och underlätta för turister. Att bredda utbudet för ungas val av utbildningar. Att koppla Hallands inland och Hylte mot kollektivtrafik mot Göteborg. Jag tror på Hylte och Halland, säger Anna Roos. Foto: Johanna Nolsa

Det ska vara enklare att åka buss i Halland. Därför har Centerpartiet i dag röstat för att det ska inrättas en ny busslinje mellan Hylte och Falkenberg.

Tillsammans med Alliansen i Halland har Centerpartiet i dag på regionfullmäktige beslutat att avsätta pengar för att inrätta en ny busslinje mellan Hylte och Falkenberg längs väg 150. Detta skapar förutsättningar för ökad studie- och arbetspendling, men också tillgänglighet till samhällsservice som ökar attraktionskraften för orter i mellersta Halland.

− I Varberg finns redan ett campus och Falkenberg är i startgroparna för att bygga. Samtidigt finns goda möjligheter till gymnasiestudier i Falkenberg, som i dag inte är enkelt tillgängliga för ungdomar i Hylte kommun. En busslinje som ger halverad restid kommer att ge ökade möjligheter och ökad valfrihet, säger Helene Andersson, vice ordförande i regionstyrelsen och ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott i Region Halland.

När fler kan åka buss kan vi snabbare klara den gröna omställningen.

- Busstrafiken är också en viktig del i att knyta samman Halland och ge människor större möjlighet att mötas, handla, arbeta och studera på jämlika villkor – oavsett var du bor, säger Anneli Andelén, gruppledare för Centerpartiet Falkenberg.

− Här se vi en outnyttjad möjlighet som med relativt små medel kan skapa stor nytta för gymnasieungdomar, arbetspendlare, näringslivet och besöksnäringen i Hylte. Bussen skulle även gynna de som vill arbeta i och besöka Hylte, säger Anna Roos, regionpolitiker och gruppledare för Centerpartiet i Hylte kommun.

Läs mer om Centerpartiets politik som ska göra det lättare att åka buss i Halland