Wien är ny ordförande för Centerkvinnorna i Halland

Centerkvinnornas nya ordförande i Halland Wien Axelsson omgiven av vice ordförandena Elin Cederkrantz och Mari-Louise Wernersson.

 

Wien Axelsson är ny ordförande för Centerkvinnorna i Halland. Hon valdes på Centerkvinnornas årsstämma i Hebergs bygdegård.

Inspirerande talare på årsstämman var riksdagsledamot Christofer Bergenblock, regionråd Helene Andersson, vice förbundsordförande Mari-Louise Wernersson och EU-kandidat Anu Majkvist.

Till ny ordförande valdes Wien Axelsson och till nya vice ordförande valdes Elin Cederkrantz och Mari-Louise Wernersson.

Jenny Håkansson som slutade som ordförande framhöll att det varit 4 häftiga, utvecklande och lärorika år med pandemi, Rysslands anfall på Ukraina och den feministiska revolutionen i Iran.

Engagerande tal

Wien Axelsson höll ett engagerande tal på stämman.

- Feminism är inte bara en fråga för kvinnor; det är en fråga för hela samhället. Det handlar om att erkänna och bekämpa strukturell diskriminering och ojämlikhet som påverkar alla, sa Wien Axelsson.

Genom att främja jämställdhet och kvinnors rättigheter skapar vi ett samhälle där alla individer kan leva upp till sin fulla potential, oavsett kön.

Tyvärr är vi inte där ännu! Trots framsteg finns det fortfarande hinder som hindrar kvinnor från att uppnå jämställdhet och full delaktighet i samhället. Löneskillnader, brist på representation i ledande positioner, och kulturella normer som begränsar kvinnors frihet är bara några exempel på de utmaningar vi står inför.

- Men vi kan inte tillåta dessa hinder att avskräcka oss. Vi måste fortsätta att kämpa för förändring och kämpa för en värld där alla individer behandlas lika och har samma möjligheter. Detta kräver att vi inte bara arbetar för att ändra lagar och politik, utan också för att förändra attityder och fördomar som ligger till grund för ojämlikhet, sa Wien vidare.

Står upp för kvinnors rättigheter

Som samhälle har vi en plikt att stå upp för kvinnors rättigheter.

- Vi måste stödja och lyfta fram kvinnor som kämpar för sina rättigheter runt om i världen. Mitt gamla hemland Iran är ett välkänt exempel. Vi måste också sträva efter att skapa trygga och inkluderande miljöer där kvinnor och flickor kan känna sig respekterade och värderade, sa Wien.

Genom att omfamna feminism, främja jämställdhet och stå upp för kvinnors rättigheter, kan vi skapa en värld som är mer rättvis, fredlig och hållbar för framtida generationer.

- Tack till alla Centerkvinnor i Halland för förtroendet, och jag lovar och vet att med min kompetenta och engagerad syrelse vid min sida kommer vi göra vårt bästa för ett mer jämlikt Halland, Sverige och Europa! Jag är taggad och känner att nu är det Fröken Wién:s krig för en bättre värld!