Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Vi i Centerpartiet vill fasa ut engångsartiklar av plast

Se videon med Patrik Davidsson (C), om miljön och plasthantering

 

Vi i Centerpartiet vill fasa ut engångsartiklar av plast. För vi vet att vi faktiskt kan göra skillnad, vi kan förändra, vi kan rädda miljön.

Varje år dör omkring en miljon fåglar och fler än 100 000 vattenlevande däggdjur på grund av plastavfallen i haven. Men vi kan göra skillnad, och vi måste. För mycket av den plast som hamnar i vattnet kommer dit på grund av att vi skräpar ner, och vi slänger på land.

Vi i Centerpartiet är övertygade om att vi faktisk kan förändra. Därför vill vi fasa ut engångsartiklar av plast och ersätta med nedbrytbara och förnyelsebara råvaror. I Sverige och i Kronobergs län har vi stor tillgång till det gröna guldet, skogen. Tänk om vi kunde använda den skogen till att till exempel tillverka skedar till kaffet, knivar och gafflar av trä. Det skulle gynna de enskilda skogskommunerna, gynna Kronoberg och gynna Sverige, men framför allt skulle det gynna miljön.

Tycker du också att det här är en viktig fråga och vill du vara med och förändra? Då tycker vi att du ska rösta på Centerpartiet den 9 september.

 

Nytt ledarskap för Sverige