Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Pressmeddelande

Centerpartiet vill utreda ett nytt Kulturhus på CLV-tomten

Bildtext: Andreas Olsson (C) kommunalråd Växjö kommun och Elizabeth Peltola (C) regionråd, Region Kronoberg

 

När sjukhuset i Växjö flyttas till den nya platsen i Räppe öppnas det nya möjligheter för hur CLV-tomten ska användas. Växjö har de senaste åren expanderat med nya bostadsområden, sportarenor, skolor m.m. Nu är det dags för en satsning på kulturen.

Centerpartiet vill utreda möjligheten att det byggs ett nytt Kulturhus på CLV-tomten. En gemensam satsning för Växjö kommun, Region Kronoberg och även privata medfinansiärer. Hela regionen har glädje av detta.

Ett nytt Kulturhus i detta unika läge utmed Växjösjön och nära goda kommunikationer skulle vara idealiskt, säger Elizabeth Peltola (C), regionråd i Region Kronoberg.

Regionteatern har länge letat efter nya lokaler men också olika delar av Växjös kulturliv önskar sig moderna lokaler för scenkonst, musik, teater och annan kulturverksamhet.

I Växjö är vi måna om en blandad bebyggelse på ett så centralt läge där även det offentliga tar plats. Men medborgarna ska få vara med och påverka innehållet och det är angeläget att frågan om ny regionteater får en snar lösning, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö kommun.

För ytterligare information:
Elizabeth Peltola, regionråd, 070-22 55 098
Andreas Olsson, kommunalråd, 070-868 18 37