Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Kjell tog emot regionens kulturpris

Kjell Gustafsson, Gårdsby, fick ta emot Kronobergs kulturpris 2018 för sina insatser inom Kronobergs läns hembygdsförbund. Prisutdelare var Ragnar Lindberg, ordförande i Region Kronobergs kulturnämnd.

Nu har Centerveteranen Kjell Gustafsson, Gårdsby, fått ett fint bevis för sina insatser som ordförande i Kronobergs läns hembygdsförbund.

På regionfullmäktiges möte i Utvandrarnas Hus tisdagen den 27 november belönades Kjell med regionens kulturpris för 2018, ett konstverk eller konsthantverk som pristagaren själv för välja, till ett värde av 10 000 kronor.

Kjell Gustafsson får priset för att han enligt motiveringen har utfört ”ett långt och engagerat arbete inom hembygdsrörelsen. Med sin gedigna kunskap om Kronobergs kulturarv och hembygdsföreningar har Kjell gjort ovärderliga insatser inom området. Han åke land och rike runt och sprider kunskap om gamla hantverkstraditioner och på så vis profilerar han Kronoberg även på ett nationellt plan”.

Utmärkelsen är en bekräftelse på alla de ideella timmar som jag har lagt ned. Jag har träffat många intressanta personer och fått en breddad kunskap om vårt kulturarv, säger Kjell Gustafsson som planerar för en resa till Transjö glasbruk där glasblåsaren Jan Erik Ritzman kan omvandla prispengarna till ett vackert glaskonstverk.