Web Analytics Made Easy -
StatCounter

KOMMENTAR

från Centerkvinnorna och Centerpartiet i Kronoberg

Under gårdagen blev Centerkvinnorna och Centerpartiet i Kronoberg informerade om att vår riksdagsledamot från länet, Eskil Erlandsson, avgår med omedelbar verkan.

Eskil Erlandsson valde att lämna sin riksdagsplats på uppmaning av Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson. Anledningen är att det framkommit uppgifter om att han uppträtt på ett sätt som inte är acceptabelt.

Dessa uppgifter har nu partiet tagit på största allvar, ingen ska behöva känna sig utsatt. Därför uppmanades Eskil att kliva av sin riksdagsplats, vilket han nu valt att göra.

Vi fick information från partiet under gårdagen och litar helt och fullt på den bedömning som ledningen för riksdagsgruppen gjort. Centerpartiet har nolltolerans mot den här typen av oacceptabelt beteende, vilket vi nu tydligt visar att vi lever upp till.

Som ny riksdagsledamot från Centerpartiet i Kronoberg kommer vi att få Per Schöldberg, tidigare kommunalråd i Växjö. Per är en mycket kompetent politiker och vi är glada att Per med kort varsel kan gå in och tjänstgöra som riksdagsledamot redan nästa vecka.


Judith Svensson, Ordförande Centerkvinnorna Kronoberg
Elizabeth Peltola, Vice ordförande Centerpartiet Kronoberg
Thomas Haraldsson, Vice ordförande Centerpartiet Kronoberg