Web Analytics Made Easy -
StatCounter

2019-10-08

Pressmeddelande

Angående Apotekets öppettider i Moheda

Centerpartiet har i en skrivelse till Kronans apotek i Moheda tagit upp frågan om apotekets sommaröppettider.

Vårdcentralen har ett apotek drivet av Kronans apotek som granne. Under sommaren 2018 hade vårdcentralen, på grund av personalbrist stängt under 7 sommarveckor. Något som Region Kronoberg inte tyckte var acceptabelt. Även Apoteket anslöt sig till vårdcentralens öppettider sommaren 2018 och hade stängt 7 veckor.

Inför sommaren 2019 beslutades, efter förslag från Centerpartiet, att vårdcentralerna i länet endast fick ha max 4 veckor stängt under sommartid. Sommaren 2019 har vårdcentralen helt i enlighet med regionens beslut haft 4 veckors sommarstängt men apoteket har fortfarande haft stäng 7 veckor. Det har väckt heta känslor i Moheda och det försvårar givetvis för många patienter att inte kunna hämta ut sina recept i samband med läkarbesök på hemorten,

Centerpartiet, genom Sven Sunesson och Thomas Haraldsson, har därför i en skrivelse till apoteket sagt att vi i första hand vill se att apoteket följer vårdcentralens öppettider och endast har sommarstängt en begränsad tid. Om det inte går att genomföra vill vi träffa apoteket för att se över om det går att hitta något annat sätt att lösa apotekets service och tjänster under sommartiden.

Vi vill med denna skrivelse till Kronan få till en diskussion om apotekets öppettider i Moheda. Många ortsbor är engagerade i frågan, säger Sven och Thomas.

 

För ytterligare information

Sven Sunesson (c), regionråd, Region Kronoberg 076-720 76 10

Thomas Haraldsson (c), kommunalråd Alvesta kommun 0709-96 41 61

 

Ta del av skrivelsen till Kronas Apotek i Moheda här >> , 53.9 kB.

Ni hittar även pressmeddelandet angående Apotekets öppetider i Mohedas PDF-format här >> , 131.5 kB.