Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Pressmeddelande

1,2 miljarder till järnvägar, vägar och bredband

Nya infrastruktursatsningar presenterades idag, inom ramen för en sjunde ändringsbudget som Centerpartiet tagit fram med Liberalerna och regeringen. Paketet innehåller totalt 1,2 miljarder kronor och gäller för i år, bland annat för underhåll av landets vägar och järnväg.

Det här är viktiga investeringar för goda levnadsvillkor och fler jobbtillfällen som kommer att komma Kronoberg till del, säger Sven Sunesson (c), regionråd i Region Kronoberg i en kommentar.

Satsningen behövs för att se till att regionerna är konkurrenskraftiga. Dessutom bidrar investeringarna till att vi kan säkra jobb och företag under coronakrisen.

Järnväg och vägar är grunden för att vi ska kunna ta oss både mellan olika delar av landet och en förutsättning för att skapa bättre tillgänglighet för landsbygden. I Kronobergs län är det extra viktigt med ett väl fungerande vägnät och att staten nu gör en satsning är mycket välkommet. Coronakrisen har också synliggjort hur betydelsefullt en fungerande uppkoppling är, för att vi ska kunna jobba på distans, boka biljetter eller på olika sätt kunna sköta vår kontakt med t.ex. myndigheter.

Satsningar i paketet (totalt 1,2 miljarder):

  • 720 miljoner kronor till järnvägen
  • 300 miljoner kronor till vägar
  • 203 miljoner kronor till bredband

En bredbandsutbyggnad i hela Kronobergs län är helt enkelt ett måste och något som Centerpartiet länge jobbat för, säger Sven Sunesson.


För ytterligare information:
Sven Sunesson (c), regionråd Region Kronoberg, 0767-20 76 10
Tina Sturesson (c), politisk sekreterare Centerpartiet Region Kronoberg 0729-20 33 73