Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Replik till insändare i SMP 21-03-04 där respons efterlystes från övriga partier.

Dags för ett nytt scenkonsthus i Växjö - JA!

I en debattartikel i SMP den 4 mars lyfter Liberalerna behovet av ett nytt scenkonsthus i Växjö.

Centerpartiet skriver mer än gärna under på hela insändaren från Liberalerna, med det tillägget att ensam åstadkommer man sällan något i politiken. Även Centerpartiet har bidragit till både debatt och beslutsfattande när det gäller att förbättra arbetsmiljön i nuvarande trånga och tungrodda teaterlokaler på Ringsberg samt att driva på utvecklingen mot ett helt nytt scenkonsthus för Regionteatern Blekinge & Kronoberg. Vi har haft artiklar publicerade både 2020 och tidigare.

Vi är lyckliga innehavare av en regionteater i framkant, med stort driv, nyfikenhet och mod samt inte minst flexibilitet nu under pandemin. Den väcker intresse såväl nationellt som internationellt och lockar långväga publik. Regionteatern skulle kunna ta emot betydligt fler besökare per föreställning. Teatern är och ska vara scenkonsthus för både Blekinge och Kronoberg, men publikintresset är alltså betydligt vidare.

Styrelsen för regionteatern har nu lämnat ett konsultuppdrag för att ta fram ett koncept på vad en ny teaterbyggnad bör rymma och hur den ska utformas. Spännande är bara förnamnet!

Ett nytt scenkonsthus tar lång tid att förverkliga. För regionteaterns utveckling och för personalens skull behövs det tydliga framtidsbesked nu. Vi i Centerpartiet lämnar pucken vidare till flera spelare på banan. Vilket mål siktar ni andra mot? Kulturhungern är stor.

Britt-Louise Berndtsson (C), ledamot Regionteatern Blekinge & Kronoberg
Andreas Håkansson (C), ledamot i kulturnämnden Region Kronoberg samt distriktsordförande för Centerpartiet i Kronoberg
Andreas Olsson (C), kommunalråd Växjö kommun
Sven Sunesson (C), regionråd Region Kronoberg