Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Äntligen blir det Krösatåg mellan Emmaboda och Växjö/Alvesta

SVT Småland uppmärksammar i ett par TV-inslag att regionstyrelsen i Kronoberg har antagit en avsiktsförklaring tillsammans med Region Kalmar och Region Blekinge om att Krösatågstrafiken ska utvecklas med trafik mellan Emmaboda och Växjö/Alvesta.

Samtal mellan parterna i Kronobergs, Kalmar läns och Blekinges regioner har pågått en tid under ledning av regionråd Sven Sunesson (C) och nu är man överens om att gå vidare.

I SVT Smålands TV-inslag uttalar Sven Sunesson (C), regionråd i Region Kronoberg, att målet är att starta i gång ganska snart med testavgångar och sedan kunna utöka till omkring 12 avgångar per dag.

Kanske inte nästa år, men 2024 i alla fall eller senast 2025. Det vi ser från Kronobergs sida att det kommer att bli bekymmer med trafiken när man gör ombyggnation av Fagrabäcksrondellen så vi hoppas att det blir i samband med att det byggs, säger Sven Sunesson (C).

Ni hittar TV-inslaget i denna artikel på SVT Småland här >> Klart för Krösatågtrafik mellan Emmaboda och Växjö

I och med denna utökning av Krösatågstrafiken finns även förhoppning och en politisk vilja om att det ska bli en tågstation med tågstopp i Skruv. Något som Angelica Karlsson (C), kommunalråd i Lessebo kommun, kommer att arbeta hårt för.

Ett tågstopp i Skruv är en mycket viktig utvecklingsfråga för Lessebo kommun som jag kommer att jobba för, säger Angelica Karlsson (C).

Tågtrafik ger oss goda möjligheter att snabbt nå ett stort arbetsmarknadsområde med bra pendlingsmöjligheter till och från Skruv. Det ökar även möjligheterna för våra unga och studerande att nå skolor och fritidsaktiviteter. Detta är landsbygdsutveckling på riktigt, avslutar Angelica Karlsson (C).

SVT Småland tar i ett uppföljande TV-inslag upp just behovet av ett tågstopp i Skruv. Detta TV-inslag hittar ni i deras artikel här >> Drömmen om framtida tågstopp tar skruv i Skruv