web stats
  • / Nyheter
  • / Höstmöte med nominineringsstämma

Höstmöte med nominineringsstämma

Lennart Fohlin, Anna Johansson, Cecilia Cato, Eva Hagelberg och Johan Karlson

 

Centerpartiet i Tingsryd har fastställt vallistan till Kommunfullmäktigevalet 2018

Söndagens Höstmöte i Björkeborg, Väckelsång genomfördes som en nomineringsstämma inför valet till Kommunfullmäktige 2018. En enhällig stämma fastställde då rangordningen på de kandidater som ställer upp för Centerpartiet. Liksom i valet 2014 toppas Tingsrydscentern av samma trio, Anna Johansson, Cecilia Cato och Lennart Fohlin. Listan som helhet ser ut enligt följande:

Vallista till Kommunfullmäktige 2018

På höstmötet deltog även Kristina Yngwe, riksdagsledamot och miljöpolitisk talesperson för Centerpartiet. Kristina gav ett mycket inspirerat och eldigt tal om Centerpartiets roll för landsbygdsyutveckling och hur Centerpartiet är pådrivaren för att få övriga partier att inse behovet att satsningar på landsbygden är nödvändiga.

Kristina Yngwe

Som arrangör till årets Höstmöte stod Väckelsång-Tingsås Centeravdelning som dessutom passade på att fira sitt 100-års jubileum. Detta gjordes bland annat genom att visa upp Centerpartiets ambulerande Fälldin-utställning. Tidigare ordföranden Sören Gabrielsson höll ett föredrag om den 100-åriga historien för Centerpartiet i Väckelsång och Centerkvinnornas lokala ordförande Kerstin Petersson föredrog Centerkvinnornars engagemang i Väcekelsång under dessa 100 år. Vi fick även en redogörelse om CUF:s historiska verksamhet i Väckelsång. Dagens ordförande för Centerpartiet i Väckelsång, Eva hagelberg, avslutade med att ge information om vad som händer i avdelningen idag. Dessutom bjöds det på en utsökt jubileumstårta.

jubileumstårta