Maria Persdotter

Personbild


Namn: Maria Persdotter

Familj: Man och tre vuxna barn, två söner och en dotter.

Bor: Jag har nyligen flyttat tillbaka till gården Sonnorp utanför Motala, där jag är född och uppvuxen, efter många år i Stockholm.


Vad har du för intressen och sysselsättning utanför politiken?

För närvarande är jag förbundsordförande i en riksorganisation (RBU) som kämpar för barn och unga med funktionsnedsättningar och deras rättigheter. När jag inte jobbar tränar jag och renoverar hus!

Vad har du för mål och visioner för Motala kommun, och vilka politiska frågor brinner du extra för?

Jag tror på Motala och att vi kan mer och bättre. Motala ska vara ett självklart val för inflyttning och de som redan bor här ska ha det bra. Men även om Motala är en superattraktiv kommun att flytta till och bo i så tror jag att vi kan göra mycket mer. Till exempel vill jag verka för ett universitetscampus i Motala. Det blir ett sätt att stärka högre utbildning och kan vara en morot för inflyttare. Dessutom tror jag att det vore toppen för det lokala näringslivet och kanske på sikt locka helt andra branscher att etablera sig hos oss.

Vilka politiska uppdrag har du?

Jag är vice ordförande i Kretsstyrelsen och ledamot i Bostadsstiftelsen Platens styrelse.

Kontaktuppgifter:

0709460081

maria.e.persdotter@gmail.com

Text

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.