Annika Arvidsson Rosén

Bild

Familj: Min närmaste familj är tre utflugna barn, i Stockholm och Uppsala, och tre barnbarn. Familjen är mycket viktig.

Bor: Jag är en återvändare till mitt hemlän och Finspång, där jag bor i tätorten men är uppvuxen på en mjölkkogård utanför.

Politiska uppdrag: Ersättare i regionfullmäktige, ledamot av Beredning 1 under HSN, ersättare i Trafik- och samhällsplaneringsnämnden, ersättare i kommunfullmäktige i Finspång, ledamot i miljö- och samhällsberedningen och styrelsesuppleant i Finspångs Tekniska Verk, samt uppdrag i Finspångs församling.

Intressen och sysselsättning utanför politiken: Är särskilt intresserad av miljö och samhällsbyggnadsfrågor. Det är frågor som vi kan och behöver arbeta med på lokal nivå och som kopplar till människors hälsa; ren luft, mark och vatten, minimalt med buller och goda livsmiljöer ur flera aspekter. Energifrågan är också mycket viktig. Jag har förmånen att jobba med miljöskyddsfrågor som handläggare på Länsstyrelsen Östergötland. Intressen och sysselsättningar är förutom familjen, samhällsfrågorna och vänner, bland annat att hantverka, se på konst, arkitektur mm, läsa, bada i insjöarna och Västerhavet.

Mål och visioner för Region Östergötland: En livskraftig region där landsbygd, samhällen och städer utvecklas, gärna att det finns kluster med tekniskt framgångsrika större och mindre företag, lantbruk i framkant men också olika typer av livsstilar.

Annan politisk fråga som jag brinner extra för: Sjukvårdens organisation/organisering. Men jag är ny i regionpolitikern och har stor respekt för sjukvårdens komplexitet. Det är viktigt att vården och den högspecialiserade vården kan upprätthållas i framtiden och att personalen stannar. Ibland kan det kännas som det krävs någon typ av omtag, och att det finns alternativ.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.