Trine Platou Vikinge

Bild

Familj: Tre vuxna barn.

Bor: Centrala Linköping men uppvuxen i Oslo, Norge.

Politiska uppdrag: Ledamot av Regionfullmäktige, ersättare i Hälso- och sjukvårdsnämnden, ledamot i styrelsen för Centerkvinnorna Linköping City, ledamot i Centerkvinnornas förbundsstyrelse, ledamot i Centerpartiet Linköpings styrelse, ordförande i Centerkvinnorna fond i Östergötland.

Intressen och sysselsättning utanför politiken: Projektledare på LiU för ett EU-projekt som handlar om forskning för att göra artificiell intelligens tillförlitlig (trustworthy).

Mål och visioner för Region Östergötland: Jag vill att Östergötland ska vara en region där det finns möjligheter för oss alla att leva ett gott liv. Där välfärden håller hög kvalitet och där vi inte behöver oroa oss för om vi kommer få hjälp när vi blir gamla eller sjuka, eller när livets svårigheter drabbar oss. Jag vill också att Östergötland ska bli ett ännu bättre län för förverkligande av drömmar och idéer, både för det egna livet och för samhällsförbättringar.

Annan politisk fråga jag brinner extra för: Jag brinner för jämställdhet. För kvinnors rätt till ekonomisk frihet, strukturell frihet och sexuell frihet.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.