Bild

Ny duo i topp

I ett halvår har Östgöta-centerpartister nominerat och röstat, intervjuat och diskuterat. Den 27:e november beslutade 100 ombud följande lista med Muharrem Demirok och Kristin Yderfors i topp.

Som första namn står Muharrem som idag är kommunalråd i Linköping med ansvar för samhällsplanering, klimat samt landsbygd. Han är även ledamot av partistyrelsen samt partiets verkställande utskott.

Muharrem är 45 år, sambo med Sara och far till tre barn. Han har politiska erfarenheter, från lokal, regional samt nationell nivå. Dessutom har han en lång rad av erfarenheter både från föreningslivet samt näringslivet.

- Jag känner mig oerhört hedrad och stolt över denna nominering. Östergötland är ett fantastiska län med 13 unika kommuner. Min ambition, om jag får förtroendet att företräda länet, är att lyfta fram vår gemensamma styrka, det som gör Östergötland starkt. Jag har alltid försökt förena värme och verklighetsförankring i mitt politiska arbete. Nu vill jag göra likadant, för hela Östergötland och hela Sverige, säger Muharrem Demirok.

Som andranamn står Kristin Yderfors från Finspång. Hon har funnits i den gröna näringarna hela sitt liv med många år inom mjölkprodukter med egen gård. Hon har många år inom LRF, där ibland i LRF Ungdomen riks. Sedan några år också ordförande i Sveriges Maskinringar.

Kristin har akademisk bakgrund som lantmästare.

- Jag är otroligt förvånad, glad och tacksam att nomineringskommittén valt att lägga fram ett förslag till nomineringsstämman med mig på en hedrande andraplats. De frågor som driver mig är företagande på landsbygden och förutsättningar att bo och verka utanför de stora städerna.

Listan i sin helhet ser ut som följer:

01. Muharrem Demirok, Linköping

02. Kristin Yderfors, Finspång

03. Birgitta Gunnarsson, Mjölby

04. Joakim Magnusson, Åtvidaberg

05. Anna Edebo, Norrköping

06. Lars Vikinge, Linköping

07. Jenny Ek, Valdemarsvik

08. Ulric Nilsson, Söderköping

09. Karin Jonsson, Norrköping

10. Maria Persdotter, Motala

11. Anders Ljung, Kinda

12. Elisabeth Hagström, Ydre

13. Julie Tran, Linköping

14. Roland Sjödahl, Vadstena

15. Lisbeth Antonsson, Ödeshög

16. Gunnar Malgeryd, Boxholm

17. Ann-Louise Andersson Israelsson, Norrköping

18. Masood Khatibi, Linköping

19. Marie Lindh Eriksson, Valdemarsvik

20. Claes Samuelsson, Mjölby

21. Felix Grönqvist, Linköping

22. Åsa Wännerstam, Ödeshög

23. Susanne Svensson, Kinda

24. Raed El Shabravi, Motala

25. Emelie Gustafsson, Linköping

26. Anders Carlsson, Valdemarsvik

27. Daniel Giertz, Linköping

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.