Mina Kandi – Årets kvinnliga företagare

För fjortonde året i rad uppmärksammade vi en driftig kvinnlig entreprenör i kommunen med diplom, blommor, och tårta på Internationella kvinnodagen.

Foto: Tomas Montelius.

Den 8 mars, den internationella kvinnodagen, utser Centerkvinnorna och Centerpartiet i Åstorp årets kvinnliga företagare. I är blev det Mina Kandi, Sigvard Måns gårdsbutik i V. Broby. Hon är en driftig, företagsam och kreativ företagare, därför utser vi henne till årets kvinnliga företagare i Åstorps kommun.

Mina är utbildad köksmästare vid Båstad Akademi 2014. Startade 2015 gårdsbutiken Sigvard Måns gård med försäljning under perioder vid Sofiero gård och Oxhallen Helsingborg. I dag är verksamheten koncentrerad till gårdsbutiken och med en del av försäljningen via Reko-ringarna.

”Det kändes rätt att avsluta min anställning under pandemin och satsa fullt ut på vår lammgård och gårdsbutik! Vi har successivt utvecklat verksamheten under tjugo år här på gården, bit för bit skapat ett funktionellt välutrustat kök och nu senast gårdsbutiken som kompletterar försäljningen via REKO-ringen. Närmast på agendan blir att så småningom försöka fullfölja målsättningen att leverera direkt från producent till konsument. Det är ett mångskiftande jobb, aldrig monotont. Det flyter, rullar på …” säger Mina till Ann Christine Montelius på BMZ.

Läs gärna artiklarna om Mina i HD, BMZ och Lokaltidningen.