Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen 2019

Gittan Persson uppmärksammades av Bjäre Centerkvinnor på internationella kvinnodagen

Gittan Persson är en eldsjäl och konstnär som äger och driver Kulturmejan i Västra Karup. Hon startade verksamheten i juni 2000. Kulturmejan finns i de gamla mejerilokalerna i Västra Karup.

Det började med en liten butik i anslutning till Gittans atelje där hon sålde miljövänliga och traditionella färger, färger baserade på linolja.

Men verksamheten har under årens lopp utvecklats och idag kan man även hitta det mesta som finns att tillgå vad gäller miljövänliga färger. Det finns ett stort sortiment av olika beslag och haspar till fönster och andra haspar, ekologiska tyger, kläder, borstar, tjärade rep och mycket annat.

Sommaren 2009 öppnade Gittan även ett galleri och café i anslutning till affären.

Gittan är en förkämpe för det miljövänliga. Hennes butik och atelje är en mötesplats för människor som söker produkter, information och idéer till sina hus och sig själva. Ett inspirerande och resurssnålare alternativ.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.