Valsnack om energi, klimat, företagande, kultur och trygghet

Mats Olofsson från Vikentomater, Martin Ådahl och Ulf Molin i växthuset på Vikentomater 22 juli 2022

 

Energi, klimat, företagande, kultur och trygghet i fokus när Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Martin Ådahl besökte Höganäs

Fredagen den 22 juli besökte Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Martin Ådahl Höganäs. Vi besökte Vikentomater där Mats Olofsson berättade om deras klimatsmarta företagsutveckling och vilka utmaningar som finns inom trädgårdsnäringen. Vi besökte även Höganäs bokhandel för samtal om företagande, böcker och kultur.

Att fortsätta driva på för att underlätta för företagande är viktigt för det är genom företagande som grunden för välfärden sätts. Allt företagande börjar i det lilla så Centerpartiets hjärta klappar lite extra för småföretag och soloföretag. Pandemin och Ukrainakrigets effekter har pressat många företag hårt, inte minst inom landsbygdsnäringarna. Klimatförändringarna ändrar förutsättningarna och kräver anpassningar och motåtgärder. Därför kämpar Centerpartiet för omställning mot mer hållbar energiförsörjning, klimatåtgärder och ökad självförsörjning av livsmedel. Vi behöver liberal och borgerlig politik som för Sverige framåt, både nationellt och lokalt.

I Höganäs vill vi att skola, omsorg, kultur m m ska vara nära och ha hög kvalitet. Böcker, musik, konst och annan kultur är brobyggande och berikande. Kultur ska finnas till för alla.

Slutligen diskuterade vi även trygghetsfrågor; vikten av bra samarbete mellan polis, socialtjänst och skola, lokalpolisens roll, hur den ökande narkotikaanvändningen kan minska, osv. Det krävs gemensamma insatser, där både individers ansvar, samhällets ansvar och civilsamhällets ansvar samverkar.