Uppskattad sommaravslutning och studiebesök till Öspab Fruktodling

Den 26 juni hade vi fått möjlighet att förlägga vår sommaravslutning till Öspab Fruktodling i Östra Sönnarslöv. Ett 30-tal medlemmar hade kommit för att träffas och ta del av ett intressant studiebesök.

Jörgen Andersson, ägare av Öspab visade oss runt i sina lokaler som de förövrigt håller på att bygga till. Öspab har ett av Europas modernaste musterier och kommer i sommar bl.a. att installera en ny linje på 11 m. De utvecklar ständigt nya produkter, senast i raden är Sparkling Apple Water, Vinägerdryck och Äppellikör.

Efter rundvisning avnjöts en god buffé med mat från Skepparslövs Golfkrog. Vi fick även en första redovisning av Lena Holst och Andreas Nilsson utifrån Center-enkäten alla medlemmar fått möjlighet att svara på. Svaren från enkäten blir en bra startposition inför den fortsatta valplaneringen. Karl Gemfeldt fortsatte sedan att dra upp riktlinjerna för höstens aktiviteter och Lena Holst redogorde att bl.a. fiberutbyggnaden runt om i kommunen är en av de viktiga frågor vi behöver jobba vidare med.

Mötet avslutades med att Karl Gemfeldt och Lena Holst önskade alla en skön och avkopplande sommar för att vi sedan drar igång hösten med medlemsmöte den 28 augusti. Mer info på sidan Möten.