Centerpartiets kommunlista nu klar!

De fem första kandidaterna på kommunlistan i Kristianstad. Från vänster: Kent Angergård, Christina Nyström, Karl Gemfeldt, Lena Holst och Qalinle Dayib.


På krets- och nomineringsstämman den 28 februari antogs Centerpartiets lista för kommunvalet 2022. Som etta på listan finns den välkända företagsprofilen Kent Angergård. Valsedeln har 24 starka namn, se nedan.

Med sju månader kvar till valet antog Centerpartiet Kristianstad listan med kandidater inför kommunvalet på krets- och nomineringsstämman den 28 februari. Som etta på listan finns Kent Angergård, välkänd företagsprofil och tidigare ordförande i IFK Kristianstad Handboll och KDFF Fotboll.

Jag tror att jag kan göra nytta i den politiska ledningen av Kristianstad kommun och bidra till en fortsatt positiv utveckling. Vill gärna hjälpa till på samma sätt som jag bidragit till en framgångsrik utveckling av Krinova, handbollen i IFK och fotbollen i KDFF, säger Kent Angergård.

Listan följer i mycket stor utsträckning resultat från den rådgivande medlemsomröstning som ägt rum tidigare. Efter Kent Angergård står kretsordförande Christina Nyström och på tredje plats gruppledare Karl Gemfeldt följt av Lena Holst och Qalinle Dayib. Listan i sin helhet speglar en bredd både vad gäller äldre och yngre och med representanter från hela kommunen.

Kommunlistan för Centerpartiet Kristianstad:

  1. Kent Angergård, Maglehem
  2. Christina Nyström, Fjälkinge
  3. Karl Gemfeldt, Önnestad
  4. Lena Holst, Everöd
  5. Qalinle Dayib, Kristianstad
  6. Ingrid Karlsson, Nosaby
  7. Noah Englesson, Kristianstad
  8. Henric Djerf, Arkelstorp
  9. Östen Warnhag, Norra Strö
  10. Andreas Nilsson, Hovby
  11. Emma Ekstrand, Norra Strö
  12. Kenne Jönsson, Kristianstad
  13. Ann Andersson, Kristianstad
  14. Stefan Andersson, Kristianstad
  15. Elna Gemfeldt, Önnestad
  16. Jonatan Nyström, Fjälkinge
  17. Lennart Nilsson, Gärds Köpinge
  18. Elise Zetterstrand, Åhus
  19. Göran Ljunggren, Rickarum
  20. Bengt Persson, Åhus
  21. Evert Valfridsson, Tollarp
  22. Nils-Göran Jönsson, Venestad
  23. Gert Friberg, Åhus
  24. Mikael Alomari, Kristianstad