Besök på Returum - kommunens fina återvinningscentral och kretsloppspark!

Returum Kristianstad

Nyligen genomförde Centerpartiet i Kristianstad ett intressant studiebesök till Returum, Kristianstads nya återvinningscentral och hållbarhetspark strax utanför Kristianstad.

Johan Karlsvärd, VD, visade oss runt på anläggningen. Renhållningen Kristianstad, kommunens renhållningsbolag, ligger i framkant vad gäller återvinning och hållbarhetstänkande. Bolaget fyller 130 år i år, det är Sveriges äldsta renhållningsbolag, och även ett framtidsföretag.

Man jobbar målmedvetet med att vända tänket avfall till att istället vara en resurs, och jobbar mycket med pedagogisk verksamhet, bl.a. får alla kommunens 5:e klassare komma dit på en halvdag för att lära mer om resurstänk och återvinning.

Vi tackar stort Johan Karlsvärd och Renhållningen Kristianstad att vi fick komma på studiebesök, det blir spännande att se hur Returum hållbarhetspark så småningom växer ytterligare. Och som Johan tryckte på - att vi tillsammans i kommunen och i Sverige bidrar till att bli ännu bättre vad gäller återvinning och resurssparande. De visionerna delar vi gärna - tack!