Christina Nyström

Bild


Kretsordförande

Agronom, Fjälkinge

Jag heter Christina Nyström och är sedan februari 2019 kretsordförande i Centerpartiet Kristianstad.

När jag var 14 år gick jag med i CUF i Norrköping. Vi har alltid tyckt om att diskutera och haft ett stort samhällsengagemang i familjen, så det politiska intresset var naturligt. Jag läste på om alla de olika ungdomsförbunden innan jag bestämde mig för vilket som passade mig bäst. Under resten av min uppväxt var jag engagerad på avdelnings-, krets- och distriktsnivå i CUF. Det var en lärorik tid, både politiskt och vad gäller föreningskunskap.

Jag var tidigt klar över att jag ville bli agronom, så studierna gjorde att jag bodde nästan 5 år i Uppsala. Där var jag engagerad lokalt i det som då hette CHF, numera Centerstudenter, och jag satt även i förbundsstyrelsen en period.

Efter studierna flyttade jag till Kristianstad. Vi är då framme vid år 1997. Jag började min yrkesmässiga bana och tog även över driften av min mammas föräldrahem, ett lantbruk strax öster om Kristianstad. Från valet 2002 fram till 2013 har jag haft flera olika uppdrag i kommunen, ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i AVN, ordförande i ledningsgruppen för Agenda 21 och god man enligt fastighetsbildningslagen. Under den här tiden hann jag även med att gifta mig med Erik och vi fick två barn.

2013 började jag arbeta på Trafikverket och hade då svårt att kombinera yrket med mitt politiska engagemang. Jag valde då att avsäga mig samtliga uppdrag. Numera är barnen större och min yrkesroll förändrad. Under de sista åren har även längtan efter att återigen ha ett större politiskt engagemang vuxit sig större och större. När frågan om att bli kretsordförande kom var det därför med glädje jag tackade ja!

 


Kontakta Christina Nyström

Kontakta Christina

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....

Gick inte att hämta tweets.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.