Späckad lista inför valet

Fredrik Jönsson toppar årets lista med Marie Irbladh som andra namn. Många nya har också kommit in på valbar plats inför höstens val.

Under året har det strömmat in många nya medlemmar, vilket innebar en medlemsökning som är den högsta på många år. Detta visar sig också på valsedeln, där ungefär hälften är nya på listan som upptar 38 personer.

Listan toppas av Fredrik Jönsson som utsågs till gruppledare och kommunalrådskandidat vid årsmötet. På andra plats återfinns Marie Irbladh följd av Lennart Pettersson och Eva Inhammar, ny på listan för i år. På femte plats finns Håkan Andersson och därefter följer Ida Andersson och Johan Wigrup.

En ny rutinerad politiker återfinns på elfte plats och detta är Patrik Wilhelmsson, f d ordförande i Kd, som bytt till Centerpartiet. Patrik har varit med i politiken länge och blir naturligtvis, med sin rutin, en tillgång för partiet.

Omkring hälten av namnen är män och hälften är kvinnor och bland namnen på listan finns åldrar från 18 år till 74 år representerade,

Mer finns att läsa i Skånska Dagbladets artikel som du hittar här.