Årsmöte Centerkvinnorna

Den 12 februari höll Centerkvinnorna sitt årsmöte i Svalöv, där Annette Linander från Centerpartiet I Lund höll ett intressant anförande kring EU och valet den 9 juni. Detta blev en rejäl stimulans inför stundande kampanjer.

Christina Bjur från Röda Korset i Svalöv berättade sedan om deras nyöppnade second hand i Svalöv. Detta är en verksamhet med många bottnar som återbruk, miljötänkande och en hjälp för de familjer som behöver det bäst samt ett överskott som går till bistånd.

Till ordförande omvaldes Kate Haeggström, som sekreterare Eva Olofsson och till kassör omvaldes Camilla Haeegström. Omval till styrelsen av Agneta Nordqvist och Karin Wigrup samt nyval av Annelie Johnsson och Ann-Charlotte Hansen.

Centerkvinnorna har under 2023 haft många aktiviteter och här kan bland annat nämnas att skapa blomsterarrangemang, grillkväll, fotopromenad, ljusstöning, kransbidning samt en lokal antikrunda med Charlotte Strömstedt, som är känd från antikrundan på Svt. Sex personer från Centerkvinnorna i Svalöv var i höstas dessutom på besök i Bryssel där de bland annat fick träffa Centerpartiets parlamentariker Abir Al-Sahlani. År 2023 avrundades sedan med en trevlig julavslutning på Fridhems folkhögskola där rektor Roger Johansson berättade om skolans historia.